ZAPRASZAMY

od PONIEDZIAŁKU do SOBOTY w godzinach 12.00 - 16.00

ZUPA/PRZYSTAWKA – 19 zł
DANIE GŁÓWNE – 30 zł

zupa/przystawka + danie główne – 39 zł
WODA lub HERBATA w cenie zestawu

TYGODNIOWE MENU 12-16 lutego

PONIEDZIAŁEK

ZUPA/PRZYSTAWKA

Krem z białych warzyw

Sałatka z pieczonym serem camembert oraz sosem balsamicznym

DANIE GŁÓWNE

Gołąbki w sosie pomidorowym z kwaśną śmietaną i koperkiem

Pierogi z kapustą i grzybami oraz konfitowaną cebulką

WTOREK

ZUPA/PRZYSTAWKA

Rosół z domowym makaronem

Sałatka z szynką parmeńską, warzywami, grzankami  oraz sosem vinaigrette

DANIE GŁÓWNE

Gulasz wieprzowy z kopytkami i ogórkiem kiszonym

Risotto pieczarkowe z parmezanem i natką pietruszki

 

ŚRODA

ZUPA/PRZYSTAWKA

Zupa ogórkowa z koperkiem i kwaśna  śmietaną

Sałatka z grillowanym kurczakiem, warzywami i sosem winegret

DANIE GŁÓWNE

Kotlet mielony z łopatki wieprzowej z tłuczonymi ziemniakami i mizerią z koperkiem

Risotto parmezanowe

 

CZWARTEK

ZUPA/PRZYSTAWKA

Krem z białych warzyw

Sałatka z grzankami z kozim serem i sosem żurawinowym

DANIE GŁÓWNE

Filet z kurczaka w złocistej panierce z tłuczonymi ziemniakami i mieszanymi sałatami z sosem winegret

Risotto szafranowe

PIĄTEK

ZUPA/PRZYSTAWKA

Kapuśniak z wędzonką

Sałatka  z wędzonym łososiem i cytrusowym sosem winegret

DANIE GŁÓWNE

Dorsz w panierce z tłuczonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty i jabłka

Spaghetti aglio & olio