PRZYSTAWKI
Appetizers

TATAR Z SIEKANEJ POLĘDWICY WOŁOWEJ 59 zł
serwowany na chlebie pszennym własnego wypieku, ajvar własnej produkcji, świeży siekany estragon, najwyższej jakości oliwa extra vergine, pieprz młotkowany, piklowana cebulka perłowa, hodowane na miejscu kiełki, pecorino romano, musztarda francuska
Chopped beef tenderloin tartare served on homemade wheat bread, ajvar of own production, fresh chopped tarragon, the highest quality extra virgin olive oil, hammered pepper, pickled pearl onion, sprouts, Pecorino Romano, French mustard

PIKANTNE CARPACCIO Z ROSTBEFU WOŁOWEGO 49 zł
musztardowiec, mizuna, pachnotka, piklowana cebulka perłowa, korniszon, musztarda francuska, kapary,
puder z oliwy extra vergine, wypiekana na miejscu foccacia
Spicy carpaccio from beef roast, mustard, mizuna, perilla, pickled pearl onion, gherkin, French mustard,

capers, extra virgin olive oil powder, baked foccacia

SZPARAGI NA MAŚLE 23 zł
sos bearnaise, jajko pochet
Asparagus on butter with bearnaise sauce and pochet egg

SZPARAGI W SZYNCE PARMEŃSKIEJ 26 zł
sos bearnaise
Asparagus in ham with bearnaise sauce

SAŁATKA Z RÓŻOWYM ROSTBEFEM WĘDZONYM NA CIEPŁO
LUB GRILLOWANYM SEREM HALLOUMI 44 zł

Miks sałat, świeże warzywa sezonowe, avocado, chilli, oliwa extra vergine, sok z limonki, prażone nerkowce
Salad with hot smoked pink beef roast or grilled halloumi cheese, salad mix, fresh seasonal vegetables, avocado, chilli,
extra virgin olive oil, lime juice, roasted cashews

TALERZ SERÓW 69 zł
pecorino romano, gorgonzola, bursztyn, ser kozi, z chutney z mango, ananasa i chilli, konfiturą z cebuli, żelem malinowym,
karmelizowanymi orzechami włoskimi, oliwkami, kaparami i gruszką
Cheese selection: Pecorino Romano, gorgonzola, goat cheese, mango, pineapple and chilli chutney, onion jam, raspberry gel,

caramelized walnuts, olives, capers and pear

KREWETKI W CHRUPIĄCYM ZIEMNIAKU 49 zł
z pikantnym guacamole, sosem krewetkowym, żelem z limonki, chipsem z tapioki i szkłem z ziemniaka
Prawns in crispy potato with spicy guacamole, shrimp sauce, lime gel, tapioca chips and potato glass

KOSZYK PIECZYWA 15 PLN
2 bułeczki maślane, bagietka korzenna z solonym masłem
BAKERY CART: 2 butter buns, a spicy baguette with salted butter

ZUPY
Soups

ROSÓŁ KRÓLEWSKI 25 zł
z domowym makaronem z pszenicy durum, warzywami  i  siekaną natka pietruszki
Chicken broth with homemade noodles, vegetables and chopped parsley

KREM Z PORA, JABŁKA I GORGONZOLI 25 zł
z oliwą szczypiorkową i prażonymi pistacjami
Leek, apple and gorgonzola cream with chive oil and roasted pistachios

ZUPA RYBNA Z TROCI WĘDROWNEJ 29 zł
consome pomidorowe, sezonowe warzywa gotowane metodą sous vide, przegrzebka, krewetka tygrysia, oliwa koperkowa, kwaśna śmietana
Fish cheese soup, tomato consome, sous vide cooked seasonal vegetables, scallops and dill oil

        

Dania główne
Main Dishes

MULE PO BELGIJSKU 55 zł
z frytkami domowymi
Belgian mussels with home fries

MULE  W SOSIE Z POMIDORÓW San Marzano 59 zł
ze świeżym estragonem oraz wypiekaną na miejscu foccacią
Mussels in tomato sauce San Marzano with fresh tarragon and foccacia

NAJLEPSZA W MIEŚCIE GOLONKA 69 zł
z młodą kapusta zasmażaną ze skwarkami z boczku wędzonego i koperkiem, młodymi ziemniakami z koperkiem, domowym ogórkiem małosolnym, chrzanem i sosem demi glace
The best pork knuckle in town with cabbage with smoked bacon and dill, new potatoes with dill, homemade pickled cucumber and demi glace sauce

SCHABOWY Z KOSTKĄ 49 zł
smażony na maśle z młodą kapusta zasmażaną ze skwarkami z boczku wędzonego i koperkiem, młodymi ziemniakami z koperkiem, domowym ogórkiem małosolnym
Pork chop fried in butter with new cabbage with smoked bacon and dill, new potatoes with dill and homemade pickled cucumber

KONFITOWANE UDKO KACZKI 69 zł
z domowymi kopytkami, puree z wiśni i buraka, fondantem z czerwonego buraka w emulsji winno-miodowej, konfiturą z żurawiny i chilli,
sosem demi glace z kaczki

Confited duck leg with homemade potato dumplings, cherry and beetroot puree, beetroot fondant in wine-honey emulsion,
cranberry and chilli ham, duck demi glace sauce

TROĆ WĘDROWNA GOTOWANA METODĄ SOUS VIDE 89 zł
puree z zielonego groszku, fondant z ziemniaka,  dziki brokuł, szparagi, zielona fasolka, romanesco, groszek cukrowy,
jajko pochet, kawior, sos bearnaise
Sea trout cooked by sous vide method, green pea puree, potato fondant, wild broccoli, asparagus, green beans, romanesco, sugar peas,
egg pochet, caviar, bearnaise sauce

KOTLET DE VOLAILLE Z KOSTKĄ 55 zł
z masłem estragonowym, szparagi, młode ziemniaki z koperkiem
De volaille chop with cube with tarragon butter, asparagus, new potatoes with dill

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ 250g 99 zł
Ajvar, młody ziemniak smażony na maśle, dziki brokuł, szparagi, zielona fasolka, romanesco, groszek cukrowy, sos bearnaise, jajko sadzone
Beef tenderloin steak 250g, ajvar, potato fondant, wild broccoli, asparagus, green beans, romanesco, sugar peas, bearnaise sauce, fried egg

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU  69 zł
policzek wołowy w ciemnym sosie z czerwonego wina, z opiekanymi młodymi ziemniakami,
młodą marchewką paloną w miodzie i szalotką sous vide
Beef cheek in dark red wine sauce, with creamy potato purée, carrot roasted in honey and shallot souse vide

PIEROGI RĘCZNIE ROBIONE
Handmade dumplings

PIEROGI Z KACZKĄ 39 zł
podawane ze szczypiorkiem i prażonym sezamem
dumplings with duck served with chives and roasted sesame seeds

 

RĘCZNIE ROBIONE MAKARONY
z mąki z pszenicy durum i jaj kury zielononóżki

SPAGHETTI Z SOSEM Z POMIDORÓW SAN MARZANO 39 zł
ze świeżym estragonem i serem Pecorino Romano
Spaghetti with tomato sauce San Marzano with fresh tarragon and Pecorino Romano cheese

SPAGHETTI AGLIO OLIO 39 zł
z czosnkiem, chilli, oliwą oraz pietruszką
Spaghetti aglio olio with garlic, chilli, olive oil and parsley

TAGLIATELLE ALFREDO 39 zł
z parmezanem i masłem
with parmesan and butter

TAGLIATELLE ARABIATTA 39 zł
z czosnkiem, chilli, cebulą, pomidorami, natką pietruszki, parmezanem i serem Grana Padano
with garlic, chilli, onion, tomatoes, parsley, parmesan and cheese Grana Padano

RĘCZNIE ROBIONE FETTUCINE 44 zł
w emulsji winno- maślanej z siekaną polędwicą wołową, szynka parmeńska, pomidorkami cherry, młodym szpinakiem i kiełkami mizuny
Handmade fettucine in a wine-butter emulsion with chopped beef sirloin, cherry tomatoes, young spinach and mizuna sprouts

PIZZA

Pizza MARGHERITA   29 zł / 34 zł
sos pomidorowy, mozzarella

Pizza PEPPERONI   34 zł / 39 zł
sos pomidorowy, pepperoni, mozzarella

Pizza GORGONZOLA I GRUSZKA  35 zł/40 zł
mozarella, mascarpone, gorgonzola, gruszka, orzech wloski, rukola

Pizza HAWAJSKA  35 zł / 39 zł
sos pomidorowy, szynka, ananas, mozzarella

 Pizza PUTANESCA   35 PLN / 39 PLN
sos pomidorowy, anchois, czarne oliwki, kapary, chili, mozzarella

Pizza CAPRICIOSA     35 zł / 39 zł
sos pomidorowy, mozzarella, szynka, pieczarki

Pizza CRUDO    39 zł / 45 zł
szynka crudo, grana padano, rukola, sos pomidorowy

Pizza CARBONARA    35 zł / 39 zł
boczek, cebula, pieprz czarny, mascarpone, mozzarella

Pizza QUARTO CHEESE    35 PLN / 40 PLN
mozzarella, mascarpone, grana padano, gorgonzola

Dania dla dzieci 29 zł
Kids menu

Frytki, polędwiczki z kurczaka, pomidorki koktajlowe

Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i serem

Mini pizza z szynką i serem mozarella

Desery
Desserts

MUD CAKE  24 zł
z gorzkiej czekolady i kawy Vergiano, z własnej produkcji lodami waniliowymi
i gorącą  polewą ze słonego karmelu z dodatkiem Bourbona

Wina