OFERTA PRZYJĘĆ ŚWIĄTECZNYCH

menu dostępne w ofercie w lokalu w okresie 1.12 – 31.12. 2021 wyłącznie po dokonaniu rezerwacji

zestawy dostępne również na wynos

MENU NR 1

85 zł/os

  1. Sałatka jarzynowa tradycyjna
  2. Śledź marynowany po staropolsku z olejem lnianym, kolorowym pieprzem, na sałatce ziemniaczanej z zielonym jabłkiem i koprem
  3. Pieczywo, masło
  4. Barszcz wigilijny
  5. Pierogi z kapustą i grzybami
  6. Piernik korzenny z powidłami śliwkowymi i czekoladą

MENU nr 2

 120 zł/os

PRZYSTAWKI

  1. Sałatka jarzynowa tradycyjna
  2. Śledź marynowany po staropolsku z olejem lnianym, kolorowym pieprzem, na sałatce ziemniaczanej z zielonym jabłkiem i koprem
  3. Biały dorsz sous vide po grecku
  4. Pasztet z żurawiną, rozmarynem i czerwonym pieprzem
  5. Pieczywo, masło

DANIA GORĄCE

  1. Barszcz wigilijny
  2. Pierogi z kapustą i grzybami

DESERY

  1. Piernik korzenny z powidłami śliwkowymi i czekoladą
  2. Kutia (ziarno pszenicy, miód lipowy, migdały, orzechy, mak, rodzynki, żurawina)

MENU nr 3

180 zł/os

PRZYSTAWKI

  1. Sałatka jarzynowa tradycyjna
  2. Śledź marynowany po staropolsku z olejem lnianym, kolorowym pieprzem, na sałatce ziemniaczanej z zielonym jabłkiem i koprem
  3. Biały dorsz sous vide po grecku
  4. Pasztet z żurawiną, rozmarynem i czerwonym pieprzem
  5. Pieczony schab, pieczona karkówka z majerankiem
  6. Pierogi z kapustą i grzybami
  7. Pieczywo, masło

ZUPA – proszę wybrać:

  1. Barszcz wigilijny z uszkami
  2. Zupa grzybowa z łazankami

DANIE GŁÓWNE – proszę wybrać:

  1. Filet z karpia pieczony w maśle, kapusta wigilijna z wędzonymi śliwkami i olejem lnianym, placek ziemniaczany
  2. Konfitowane udko kaczki, kapusta wigilijna z wędzonymi śliwkami i olejem lnianym, placek ziemniaczany

DESERY

  1. Piernik korzenny z powidłami śliwkowymi i czekoladą
  2. Sernik świąteczny

MENU nr 4

250 zł/os

PRZYSTAWKI

  1. Sałatka jarzynowa tradycyjna
  2. Śledź marynowany po staropolsku z olejem lnianym, kolorowym pieprzem, na sałatce ziemniaczanej z zielonym jabłkiem i koprem
  3. Biały dorsz sous vide po grecku
  4. Łosoś gravlax z koprem
  5. Pasztet z żurawiną, rozmarynem i czerwonym pieprzem
  6. Pieczony schab, pieczona karkówka z majerankiem
  7. Pierogi z kapustą i grzybami
  8. Pieczywo, masło

ZUPA – proszę wybrać:

  1. Barszcz wigilijny z uszkami
  2. Zupa grzybowa z łazankami

DANIE GŁÓWNE – proszę wybrać:

  1. Filet z karpia pieczony w maśle, kapusta wigilijna z wędzonymi śliwkami, placek ziemniaczany
  2. Konfitowane udko kaczki, kapusta wigilijna z wędzonymi śliwkami, placek ziemniaczany

DESERY

  1. Piernik korzenny z powidłami śliwkowymi i czekoladą
  2. Wybór ciast (brownie kawowe, tarta cytrynowa z opalaną bezą włoską, sernik świąteczny